Friday, May 25, 2018

SAKURA SOAP NAJLAA

Sabun bukan sebarang sabun. Tidak ada sabun seperti ini di pasaran. Diadun menggunakan herba-herba perubatan. Di rumus oleh orang Islam yang terlatih dalam kosmetik. Jom berkenalan dengan Sakura Soap:




 NAJLAA SAKURA SOAP 
RM23 : 45gram


KANDUNGAN

 Dirumus daripada minyak kelapa dara. Untuk deep cleasing dan kecantikkan kulit

 Ektrak herba perubatan & bunga sakura. Herba herba ini bersifat anti-septik, anti-radang dan melawan jangkitan.

 Diperkayakan dgn vitamin A & vitamin E utk merawat sakit kulit seperti eczema &psoriasis dan anti-penuaan

 Mengandungi glycerine tumbuhan & ektrak oat untuk kelembapan kulit. Serta menghalus dan melembutkan kulit

 Kimia bahaya
 Alkohol
Agen pembuih
 SLS, SLES

FUNGSI SAKURA SOAP

■ Untuk meningkatkan nilai kesihatan & kecantikkan diri

■ Sesuai untuk mandian si manja & pesakit kulit seperti ekzema, kudis, kulit kering

■ Sesuai juga untuk kulit muka/badan yang berjerawat & berparut

CARA GUNA


Untuk BAYI
 Potong sebahagian sakura soap masukkan kedalam botol, tambah air. Goncang Biarkan larut. Guna untuk cuci kepala dan badan bayi. 2x sehari

Untuk DEWASA
 Sabunkan muka dan badan seperti sabun biasa. 2x sehari. Cuci muka sebelum tidur juga


KEISTIMEWAAN


Sabun Sakura ini mengandungi herba Senna& Serai wangi, 2 jenis herba antiseptik yg melawan mikroorganisma yg menyebabkan jerawat, radang kulit, serta merawat ekzema, kurap dan kudis.

Mengandungi VCO dan Oat untuk menghalus dan mencantikkan struktur kulit.









Thursday, May 24, 2018

NAJLAA BABY SKINCARE

Sesiapa sahaja boleh menggunakannya, dari bayi hingga nenek bongkok 3, itu lah Najlaa Baby Skincare

Mengandungi 8 items dlm 1 set : 

1 -Baby Balm - Batuk, selsema


2 -Herbal Oil - Kembung dan urutan badan si kecil


3 -Essential Oil - minyk rambut dan perapi kulit


4 -Nourishing Lotion - kecantikkan kulit, anti nyamuk, sunscreen


5 -Herbal Cream - ruam lampin, ruam panas, kudis, gatal2, eczema


6 -Serum - perapi kulit tanpa kimia, drp tumbuh-tumbuhan, lembap, sesuai utk kulit bermasalah


7 -Sakura soap - sabun mandian herba, lembap dan natural


8 -Shower bath - shampoo dan mandian from Head to Toe





Demam.
Kenapa Cepat Sembuh dgn Herbal Oil Najlaa?

Banyak testimoni lepas guna herbal oil najlaa. DEMAM KEBAH. Camne tuu.. minyak angin je kot kan? 
Over story ?
Nope... Herbal Oil Najlaa mengandungi Eucalyptus oil yg melegakan demam. Di samping itu Herbal Oil Najlaa telah diterapikan dgn Al Quran utk kesembuhan.
Kalau bapak, mak, anak demam, haa boleh try sapu herbal oil Najlaa.

INSYA ALLAH







HERBAL CREAM NAJLAA direka khas utk masalah kulit seperti RUAM, JERAWAT, KURAP, KAYAP, dan lain lagi.

Bukan krim timbang, bukan krim kilang, herbal cream najlaa diadun dengan penuh Kasih Sayang
Herba-herba berkualiti tinggi & mewah dgn nilai perubatan.


Antara herba tempatan dalam herbal cream Adalah kunyit, bonglai, daun senna serta Vco.


Manakala herba import seperti sheabutter dan aloevera untuk menyeimbangkan dan menambah khasiat HERBAL CREAM Najlaa

Sesuai disediakan satu bekas disetiap rumah 
Utk kes kes emergency seperti LULA, BURN, CHICKENPOX, HFMD dan lain lagi.






Wednesday, May 23, 2018

Pengambilan VCO bagi wanita yang hamil


Pengambilan VCO atau virgin coconut oil/minyak kelapa dara keluaran CATALYST semasa kehamilan adalah sangat bagus dan insyallah tidak mendatangkan sebarang kemudaratan dan kesan sampingan kerana produk kami adalah 100% asli tanpa sebarang bahan pengawet atau pewarna tiruan. 



CATALYST juga adalah syarikat bumiputera dan produk-produknya mendapat pengiktirafan sijil HALAL.Pengambilan vco bagi pasangan suami isteri yang mengalami masalah kesuburan dan sedang merancang untuk mendapatkan zuriat juga sangat-sangat digalakkan kerana vco juga berfungsi sebagai agen pelincir.

vco sotfgel
Kalau tak nak ada strechmark masa preggy try la sapu vco liquid kat perut awal2 preggy tu..
InshAallah perut takkan pecah2..
Nanti nak bertungku masa pantang pun tak sakit kulit perut tu..



1 kotak RM35 + POS
3 kotak RM100 FREE POS
5 kotak RM150 POS

 WHATSAP 014-2937658



Tuesday, May 22, 2018

PRODUK TROPIKA BEAUTY


KRIM TELON HERBA TROPIKA dengan ramuan minyak eucalyptus (minyak kayu putih) halia dan herba tropika membatu melegakan perut kembung serta perut berangin bayi (colics). Antaranya keistimewaan krim telon Herba Tropika ialah;


Krim tidak panas serta sesuai untuk kulit bayi dan kanak-kanak.
  • Krim mudah meresap serta tidak meleleh atau melekit bila disapu berbanding minyak telon yang lain.
  • Krim telon herba Tropika juga berfungsi seperti Vicks herba bagi mengurangkan masalah batuk dan selsema (sapu krim pada dada dan belakang simanja untuk menghilangkan kahak atau phlegm serta bunyi wheezing)
  • Sesuai untuk bayi dan kanak-kanak yang mempunyai kulit sensitif seperti ekzema, gigitan nyamuk dan serangga
  • Krim ini hanya mengandungi bahan-bahan herba tropika yang halal dan suci serta tiada unsur alkohol atau seumpamanya.

CARA GUNA :

Sapu BABY HERBAL CREAM pada perut serta kedua telapak kaki bayi setiap kali selepas mandi atau bila perlu.

Boleh disapu pada dada bayi supaya si manja sentiasa selesa sepanjang hari.

BABY HERBAL CREAM juga sesuai digunakan oleh kanak-kanak.


TROPIKA - Baby Herbal Cream@Telon 

Cream (50g)
RM39.90 exc pos
(offer RM40 SM, RM45 SS FREE POS)

WHATSAPP 014 2937658

Thursday, April 26, 2018

VITAMIN C PAHANG PHARMA 1000MG

Assalamualaikum

Akhirnyaaaa, Vitamin C 1000mg dah ready stock setelah seminggu tunggu stok.. 

Original with KKM approval tau..



Ramai yang dah tahu fungsi dan keberkesanan
Vitamin C 1000mg Pahang Pharma yang mana mampu:

-mengatasi masalah jerawat, jeragat, bintik hitam
-mencerahkan kulit dan meratakan tona kulit
-menghilangkan parut jerawat
-menyamarkan parut berlubang
-menjadikan kulit flawless dan moist

1BOTOL RM50 
TERMASUK POS ke SEMENANJUNG MLYSIA

Serious murah kan??? ^____^

Apa korang tunggu lagi?? Nak order boleh hubungi kak wani sekarang..

WHATSSAP  014 2937658 

Saturday, September 26, 2015

OFFER VCO CATALYST

OFFER GILER-GILER VCO CATALYST !!


1 KOTAK RM40
2 KOTAK RM76
5 KOTAK RM150

TERMASUK POS KE SEMENANJUNG MALAYSIA

WHATSAPP 014 3651737

CATALYST Virgin coconut oil (VCO), sejenis supplement utk kulit yg terbaik bagi mendapatkan kulit yg sihat dan cantik selain menyihatkan tubuh badan. Ia diperbuat dari minyak klapa dara 100% organic dan gred A, serta terdiri daripada 90% lemak tepu yg baik utk kesihatan.


Kebaikan-kebaikan VCO:

menghilangkan parut jerawat & strecthmark
• kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak & juga kering 

• melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dr sinaran matahari 
• Pengurangan kenaikan jerawat 
• Mempercepat penggantian sel-sel mati dgn yg baru 
• melambatkan proses penuaan 
• mengatasi masalah kerosakan gigi 
• melindungi tubuh drpd kanser payudara & kanser rahim 
• mengurangkan risiko serangan sakit jantung dan darah tinggi 
• melindungi diri dari serangan osteoporosis 
• melegakan pernafasan (mencairkan kahak dan membersihkan laluan pernafasan dan kerongkong) 
• membunuh kulat, bacteria dan virus atau sakit kulit pada kemaluan (keputihan) 
• amat baik bagi mengatasi masalah monopos wanita 
• melawaskan pembuangan air besar dan kecil 
• memperbaiki pencernaan & penyerapan vitamin2 
• meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal, mental 
• PMS akan teratur 
• Mengurangkan berat badan bg seseorang yg ada lebihan lemak sahaja (org kurus sekiranya makan tiada effect, weight tetap maintain) 
• Mengurangkan tidur berdengkur 





Monday, September 8, 2014

DOA UTK MELEMBUTKAH HATI SUAMI

Zikir Pelembut Hati

- Zikir ini elok diamalkan oleh isteri yang mahu hati suaminya menjadi lembut.

1. Ya Aziz

2. Ya Jabbar

3. Ya Mutakabbir

Selepas membacanya beberapa kali, hembuskan ke atas suami sekiranya suami tidak perasan. Atau isteri membacanya waktu suami tidur nyenyak. Hembuskanlah di tapak tangan dan letakkan di hati (dada) suami. Mudah-mudahan Allah lembutkan hatinya. Bila hati sudah lembut, mudahlah dibuka kunci perhubungan atau pintu perbincangan.

4.Amalkan doa ini:

"Ya Allah, lembutkanlah hatinya (suami) sepertimana Engkau lembutkan besi"


Share utk kebaikan bersama.!.!